Československo po 35 letech znovu členem Mezinárodního měnového fondu a Světové banky. - Navrátil, V.
Podpísanie dohody s MMF a Svetovou bankou v septembri 1990. Založenie a činnosť MMF a Svetovej banky od r. 1944. Preskúmanie podmienok žiadostí vstupu ČSFR do MMF a Svetovej banky v r. 1989. Poskytnutie pôžičiek najmä na zmiernenie dopadu zmenených vonkajších podmienok.