O putjach i metodach dostiženija konvertirujemosti rublja. - Panov, K.
Predpoklady fungovania rozvitého trhu: prechod na nový ekonomický model založený na maximálnom využívaní tovarovo-peňažných vzťahov a decentralizácii riadenia. Ekonomická samostatnosť a samofinancovanie podnikov. Reforma bankového systému. Devalvácia rubľa vo vzťahu ku konvertibilným svetovým menám.