Opet odložena konvertibilnost. - Dumezic, T.
Pohyb kurzu dinára v r. 1990. Údaje o dôsledkoch precenenia dinára na juhoslovanské hospodárstvo: zvýšil sa záujem o vývoz, zväčšil sa rozdiel medzi úradným a reálnym kurzom, občania i podniky si vynucujú v bankách zmenu dinárových účtov na účty v cudzej mene. Značne sa obmedzuje dovoz. Vývoj teda ide proti hospodárskej reforme, vyvoláva rast inflácie.