W kierunku modyfikacji swiatowego systemu walutowego. - Wasilewski, M.
Skupina piatich (USA, Japonsko, NSR, Francúzsko a V. Británia) a neskôr skupina siedmych (s Talianskom a Kanadou) o výmenných devízových kurzoch v 80. rokoch. Plaza Agreement, dohoda z Louvru, kurz dolára a devízové intervencie svetových centrálnych bánk. Európsky devízový systém krajín EHS. Úloha pozorovateľa Medzinárodného menového fondu v medzinárodnom menovom systéme.