Kak izmerit' otkrytost' nacional'nogo chozjajstva? - Sokolov, V.
Stupeň otvorenosti národného hospodárstva voči svetovému hospodárstvu sa stáva čoraz dôležitejším kritériom hodnotenia úrovne ekonomického rozvoja. Skúmanie objektívnych faktorov určujúcich rôzny stupeň otvorenosti malých i veľkých krajín. Návrh metodologického prístupu k ich porovnávaniu.