Neprisojedinenije i prioritety vnešnej politiky Jugoslavii. - Tadic, B.
Hlavný cieľ (dekolonizáciu) hnutie nezúčastnených dosiahlo. Ciele, ktoré má hnutie dnes. Bývalé soc. krajiny predstavujú v skutočnosti nový "tretí svet", ktorý očakáva pomoc od Západu a o to dostanú menej slaborozvinuté nezúčastnené štáty. Nové smery zahraničnej politiky Juhoslávie.