Vanšnoikonomičeskite uslovija za razvitieto na Latinoamerikanskite strani prez 80-te godini. - Koteva, M.
Štruktúrna a technologická prestavba v rozvinutých kapitalistických ekonomikách, osobitne v USA. Analýza rastúcej zadlženosti krajín Latinskej Ameriky, krízy ich vnútorného i zahraničného financovania a obmedzovania možnosti realizácie aktívneho salda platobnej a obchodnej bilancie. Skúmanie vplyvu transnacionalizácie vo svetovom kapitalistickom hospodárstve.