Vnější ekonomické vztahy SSSR. Problémy a nové jevy.
Vzťah klesajúcej výkonnosti sovietskej ekonomiky a zahraničnoobchodných vzťahov. Nedodržiavanie termínov splátok od polovice r. 1990. Zmeny v usporiadavaní devízových aukcií. Vznik, zameranie a činnosť spoločných podnikov. Bilancia zahraničného obchodu ZSSR v 1. pol. 1990. Prechod na platby v konvertibilných menách.