Evropská společenství 1992 ve faktech. - Bayer, A.
Antitrustová politika zabezpečuje súťaživosť ako zásadu pre realizáciu obchodu medzi členskými krajinami ES a bráni vzniku rôznych súkromných prekážok tvorby jednotného trhu. Charakteristika súťažných pravidiel platných i u národných súdov členských štátov ES. Opatrenia na zabránenie protisúťažnému konaniu.