Stane se Rakousko 13. zemí ES? - Marková, Jana
Charakteristika cesty k menovej a hospodárskej únii krajín ES. Zvyšovanie zložitosti postavenia nečlenských krajín na svetových trhoch. Mnohé krajiny uvažujú o užšej spolupráci, prípadne začlenení do ES. Rakúsko požiadalo v r. 1989 o vstup do spoločenstva. Vstup prichádza do úvahy v r. 1995. Hodnotenie výhod a nevýhod tohto kroku.