Tendence a výhledy integračního procesu. Evropská společenství. - Urban, J.
Západoeurópska integrácia v druhej polovici 80. rokov v súvislosti s programom jednotného vnútorného trhu. Charakteristika hlavných oblastí integračného procesu: vytváranie jednotného trhu tovaru, služieb a kapitálu, menovej integrácie smerujúcej k tvorbe tzv. ekonomickej a menovej únie, spoločnej vnútornej politiky a rastúcej koordinácie zahraničnej politiky krajín ES.