Medzinárodná podnikateľská činnosť a jej formy - Hošková, A.
Význam, výhody a formy medzinárodnej podnikateľskej činnosti. Priame investície v zahraničí. Hypotéza piatich vývojových fáz jednotlivých krajín vo vzťahu k priamym investíciám. Nové formy medzinárodných investícií: joint ventures, podnikateľská činnosť v zahraničí bez finančnej spoluúčasti - licencie, franchising, leasing. Vhodné a efektívne formy medzinárodného podnikania pre ČSFR.