Právní jistotu obchodním vztahům. - Hajn, P.
Zhrnutie názorov na podmienky a spôsoby dodatočného preskúmavania nerovnovážnych zmlúv a zmien ich obsahu vo vyspelých štátoch do dvoch prúdov: liberálneho a paternalistického. Liberálne právne školy vystupujú proti obmedzovaniu zmluvnej slobody a podmienok hospodárskej súťaže. Paternalistické právne školy vytvárajú štátnym orgánom väčší priestor a právomoc k preskúmaniu právnych zmlúv.