Návrh formy spolupráce medzi vysokými školami a mimoškolskými pracoviskami pri výchove študentov.
Systém financovania výchovných aktivít grantami. Návrh využitia edukačného fondu, práva a povinnosti jeho správcu. Motivácia konkurenčného boja medzi školskými a mimoškolskými pracoviskami v boji o diplomantov a doktorandov.