Aspekte internationaler ökologischer Sicherheit unter dem Einfluss neuen politischen Denkens in Osteuropa. - Braun, Mats
Množstvo ekologických problémov má za následok, že okolité krajiny majú záujem na riešení stratégie ochrany životného prostredia. Problémy ochrany prostredia vo východnej Európe sú následkom rozsiahlej industrializácie a zaťažovania okolia. Riešenie globálnych problémov je podstatným základom pre tvorbu nového politického myslenia.