Desarollo de una agricultura sustentable en Mexico. El paradigma agroecologico. - Trujillo Arriaga, J.
Nebezpečenstvo biotechnológie ako technologickej stratégie pre súčasný rozvoj mexického poľnohospodárstva v kontraste s prospechom agroekológie. Dôraz na agroekológiu, najmä od r. 1988. Genetické zázraky versus agroekologický rozvoj. Nezdar zelenej revolúcie v Mexiku. Tradičné poľnohospodárstvo ako prvok modernizácie mexického poľnohospodárstva. Vládna podpora biotechnológie napriek racionalite ekologických návrhov. Príklady agroekologického rozvoja.