<Die> Irrelevanz erfolgsorientierter Anreizsysteme bei bestimmten Kapitalmarktbedingungen. <Der> Einperiodenfall. - Laux, Helmut
Podmienky, za ktorých je bezprostredná účasť managera na úspechu firmy irelevantná pre jeho výkon. Uplatnenie teorémy irelevancie na jeden plánovací cyklus. Podiel na výsledkoch firmy spätý s neželaným rizikom. Rozhodovanie managera. Trhová rovnováha. Prenos akcií a podielov na managera a účasť managera na majetku spoločnosti. Irelevancia finančnej politiky a jej podmienky.