Teorie variabilních nákladů při změnách v objemu výroby při existujíci výrobní pohotovosti. - Janout, J.
Problematika fixných nákladov ako súčasť ucelenej teórie nákladov. Priebeh variabilných nákladov pri zmenách v objeme výroby a rôznom využití výrobnej pohotovosti. Celkové, priemerné a prírastkové náklady a vzťahy medzi nimi. Optimálna hospodárnosť variabilných nákladov pri rôznej intenzite využitia výrobnej pohotovosti.