Diagnóza a léčba platební neschopnosti. - Horčicová, M.
Platobná neschopnosť podnikov vzrástla v r. 1990 z 7,2 mld Kčs na 53,6 mld a v priebehu januára 1991 dosiahla výšky 77,6 mld Kčs. Najväčšia časť platobnej neschopnosti pripadá na štátny sektor. Hlavnou príčinou platobnej neschopnosti je správanie podnikov, ich nedostatočná adaptabilita na nové podmienky. Veľký vplyv na platobnú neschopnosť má aj menová reštrikcia. Náčrt možných východísk.