Finansovyj kontrol' za formirovanijem i ispol'zovanijem pribyli. - Belobžeckij, I.A
Organizácia finančnej kontroly tvorby a využívania zisku z pohľadu daňovej, auditorskej a vnútropodnikovej kontroly v podmienkach rozvoja trhových vzťahov. Zdroje informácií pre účel kontroly. Hlavné etapy kontrolných prác a sledované ukazovatele. Faktory ovplyvňujúce výšku zisku. Kontrola zdanenia zisku.