Internationale Vergleiche der Stärken und Schwächen der Innovationstätigkeit einiger Industrieländer. - Honko, J.
Prednosti a slabiny inovačnej činnosti v USA, Japonsku, SRN a Fínsku. Faktory hodnotenia: vedenie, integrácia, priestor pre aktivitu, angažovanosť (motivácia, ochota riskovať, solidarita). Investičná činnosť v jednotlivých krajinách, orientácia na výkon, veľké zdroje a vnútorný trh, stredné podniky, súdržnosť a organizácia v podniku, výmena informácií a ideí, tradície, kvalita a kvantita. Kombinácia faktorov.