Nová informační technologie, nové komunikační možnosti. - Cihlářová, P.
Rozmach informačnej techniky v hospodársky najvyspelejších krajinách viedol k vzniku novej informačnej technológie - elektronickej výmeny dát (Electronic Data Interchange - EDI). Ide o elektronický prenos dát od počítača jedného obchodného partnera k počítaču druhého. Ich nevyhnutná akceptácia účastníkmi trhu ES.