Quo vadis, výpočetní středisko? - Srb, M.
Od dávkového, cez dialógové spracovanie dát k personálnym počítačom a individuálnemu spracovaniu dát. Optimalizácia deľby práce medzi používateľom dát a výpočtovým strediskom. Nové aktivity stredísk. Vplyv trhového mechanizmu na vlastníctvo dát a vzťahy k používateľovi. Skladba pracovníkov stredísk. Náklady na strediská.