O koncepcii raspredelennoj sistemy obrabotki dannych. - Vol'fson, V.L
Hlavné otázky projektovania distribuovanej bázy dát funkčných podsystémov integrovaného automatizovaného systému riadenia Gosbanka ZSSR. Výhody decentralizácie spracovania údajov. Princípy projektovania distribuovanej bázy dát a jej štruktúra. Konfigurácia distribuovanej bázy dát funkčných podsystémov IASR Gosbanka ZSSR.