Razvitije chozjajstvennogo mechanizma v stroitel'stve i zarubežnyj opyt. - Merkin, R.M
Zosilnenie účinnosti ekonomických nástrojov ako cesta normalizácie fungovania investičnej sféry. Investičný proces v podmienkach centralizovaného rozpočtového financovania. Regulovanie investičného dopytu v podmienkach trhovej ekonomiky (skúsenosti SRN a Fínska). Opatrenia na normalizáciu investičného dopytu v ZSSR. Tvorba cien stavebnej produkcie. Protimonopolné opatrenia a prestavba riadenia stavebníctva.