Vývoj a současné koncepce sociální ochrany v ekonomicky vyspělých zemích. - Kociánová, H.
Sociálna ochrana je deklarovaná ako jedno zo základných ľudských práv. Veľké rozdiely v sociálnych systémoch v Európe sťažujú v krajinách ES harmonizáciu sociálnej ochrany. Stagnácia v 70. rokoch narušovala rozvíjanie sociálneho štátu (štátu blahobytu). Charakteristika zásad novej koncepcie sociálnej politiky vo vyspelých štátoch.