Vzájemná závislost vybraných hospodářských ukazatelů chemického průmyslu v USA. - Richterová, V.
Ekonomické štatistické údaje chemických spoločností USA za rok 1986. Ziskovosť výroby vo vzťahu k produkčnosti kapitálu, kapitálovej a investičnej náročnosti výroby. Produktivita práce ako funkcia vybavenosti práce základnými fondami. Gnostická teória údajov, zvláštnosti gnostického prístupu.