Národnostné zloženie obyvateľstva Slovenskej republiky v rokoch 1980-1989. - Halašová, Eva
Vývoj sčítaní ľudu na území Slovenska od r. 1921 a rozbor obyvateľstva podľa národností za r. 1980 a 1989. Štruktúra národnostného zloženia v SR v r. 1989 - slovenská 86,72 percent, maďarská 10,92 percent, česká 1,22 percent a ostatné národnosti menej ako 1 percent.