Můj život a dílo. Výňatky. Praha, Sfinx, Merkur 1924, 3 díly, ÚK Praha 54 H. - Ford, H.
Zamyslenie sa nad vzťahom človek a stroj. Myšlienka, jej preskúmanie a uplatnenie v praxi. Kritika názoru o rovnosti všetkých ľudí. Otázky obchodu, výroby a trhovej spotreby. Podnik a zisk. Postavenie a úloha robotníka. Práca a mzda. Vplyv moderného priemyslu na život a postavenie robotníka.