Prilog razmatranju transformacije vlasništva u Jugoslaviji. - Crkvenac, M.
Premena vlastníctva je rozhodujúcou podmienkou uskutočnenia reformy vo všetkých bývalých socialistických krajinách - univerzálne riešenie však neexistuje. V Juhoslávii je situácia odlišná - priaznivejšia preto, lebo trh nezlikvidovali a boli otvorení svetu. Formy transformácie sa musia prispôsobovať konkrétnej situácii - každá forma má svoje prednosti i nedostatky.