Častnaja sobstvennost' pri socializme: vynuždennaja real'nost' ili neot'jemlemoje svojstvo? - Ulybin, K.
Polemika s názormi A. Glušeckého obsiahnutými v stati "Socializmus a súkromné vlastníctvo" (EN č. 2/1990) založenými na ortodoxnom základe. Dokazovanie že súkromné vlastníctvo nie je cudzorodým, ale plnoprávnym prvkom v systéme socialistických vlastníckych vzťahov. Vyvratenie názoru, že súkromné vlastníctvo vždy vedie k vykorisťovaniu.