Instrumenty polityki restrukturalizacji przemyslu. - Kasperkiewicz, W.
V japonskom hospodárstve sa vytvoril originálny mechanizmus štruktúrnych premien, ktorého konštrukcia sa opiera o synergické spolupôsobenie trhových síl a o štátnu reguláciu. Kľúčovú úlohu v tomto mechanizme hrá MITI (Ministry of International Trade and Industry), ktoré je najvplyvnejším hospodárskym ministerstvom. Najdôležitejším orgánom MITI je Úrad priemyselnej politiky ako aj Rada priemyselnej štruktúry. Ďalšie zložky reštrukturalizácie, jej politika, ciele, ich financovanie a zdaňovanie.