Konvergiranje modela usmjerivanja ekonomskog razvitka. - Družic, I.
Rozbor hlavných trendov svetového hospodárstva od konca 1. svet. vojny, kedy sa začalo makroekonomické plánovanie. Intenzifikácia štátneho kapitalizmu ako pôvodný model plánu. Plánovanie v podmienkach štátneho socializmu. Dôkazy, že plánovanie nerešpektovalo reálne ekonomické procesy, ich cykličnosť a funkcie trhu.