Vztah matematických metod a výpočetní techniky v ekonomických aplikacích. - Lauber, Josef
Možnosti, ktoré poskytujú osobné počítače triedy IBM PC pre používanie matematických metód v praxi. Optimalizačné modely. Charakteristika systému RATS, ktorý je využívaný ako ekonometrický model kvantitatívnych makroekonomických štúdií. Simulačné modely a zachytenie dynamických a pravdepodobnostných stránok ekonomických systémov.