Systémové inženýrství a synergetika. - Vítek, M.
Vysvetlenie pojmov regularita a singularita. Systémové prístupy v synergetike. Konflikt ako základný spôsob vzájomného pôsobenia medzi zložitými systémami. Teória konfliktu. Prínos filozofického myslenia pre kvalitatívne simulačné modelovanie. Synergetika v sociológii. Matematické modelovanie konfliktov.