Alfred Maršal i savremennostta. 100 godini ot izdavaneto na "Principite na ikonomiksa". - Leonidov, A.
Hlavné momenty metodológie a sociálnej filozofie v prácach zakladateľa Cambridgeskej školy. Dôvody dlhodobého vplyvu jeho Principles of Economics na západnú ekonomickú vedu. Marshall obohatil nemarxistickú ekonomickú vedu o nové prístupy a pojmy spojené s používaním faktora času. Rozpracoval analýzu dopytu, vzťahu výšky ceny a dopytu, rovnováhy ponuky a dopytu, elasticity dopytu, vzťahu ceny a výrobných nákladov atď.