Pensionno osigurjavane - njakoi problemi i nasoki za negovoto usavaršenstvane. - Mončeva, T.
Zdokonalenie starobného dôchodkového poistenia ako jedna z hlavných úloh sociálnej politiky. Možnosti nepriameho ekonomického stimulovania pracujúcich prostredníctvom podmienok určovania dôchodkov, ich diferenciáciou a zosúladením s pracovnými odmenami. Zdôvodnenie relatívne pozitívneho ekonomického efektu zamestnanosti dôchodcov. Návrhy na financovanie dôchodkového fondu.