Perspektivy [ne] zaměstnanosti. - Novák, M.
Nezamestnanosť k 30.4.1991 v ČSFR predstavuje 2,82 perc., v ČR 1,99 perc., v SR 4,56 perc. Činitele ovplyvňujúce ďalší vývoj nezamestnanosti. Možné tendencie v roku 1991 - ďalší rast nezamestnanosti s prehlbovaním rozpätia medzi počtom nezamestnaných a počtom voľných pracovných miest; zvýraznia sa regionálne aspekty nezamestnanosti a s tým spojené sociálne problémy, rozvoj súkromného sektora by mal mať pozitívny vplyv, trh práce budú naďalej ovplyvňovať odbory.