Suvremeni proces tricentričnog svjetskog prostornog razvitka. - Krešic, I.
Priestorová ekonomika zameraná na rozmiestnenie priemyslu, tvorbu hospodárskych aglomerácií od čias A. Webera cez bicentristický priestorový pohľad k súčasnému tricentristickému. Rozmiestnenie priemyslu na teritóriu Juhoslávie. Údaje o nerovnomernom rozvoji svetového hospodárstva: najvyspelejšie a rozvojové krajiny.