Land problem in Japan. - Noguchi, Y.
Posledné trendy vo vývoji cien pozemkov v Japonsku. Porovnanie cien pozemkov a nákladov na nájomné. Príčiny pozemkového problému - krátkodobé a dlhodobé štruktúrne problémy. Nedostatočné využívanie pozemkov. Pozemok ako trhová hodnota. Nízka účinnosť miery vlastníckej dane. Podhodnotenie dedičskej dane. Právo prenájmu pozemku. Pozemková politika.