Co chybí? Střední stav! - Čáp, K.
Vo vyspelých ekonomikách hrajú malé a stredné podniky významnú úlohu. Stredný stav je v európskom kontexte základom spoločnosti. Stredné súkromné podnikanie zatiaľ v ČSFR nemá podmienky rozvoja. Štátnu podporu stredného stavu v ČSFR je potrebné v súčasnosti zamerať do štyroch oblastí: do prístupu ku kapitálu, do prístupu k majetku, do ekonomických podmienok a do podnikateľskej štruktúry.