Država obara cenu.
Päť juhoslovanských ekonómov a jeden taliansky riešia problematiku výpočtu ceny štátnych podnikov. Činitele určujúce hodnotu firmy. Politická nestabilita znižuje cenu podniku. Záväzky zahraničného kupca. Formy privatizácie juhoslovanských podnikov. Zdroje informácií o postavení a perspektívach podniku. Riziko kupujúceho. Skutočná hodnota podnikov je nižšia, ako vykazuje účtovníctvo.