Podniky v podmienkach prechodu od centrálne plánovanej ekonomiky k trhovej ekonomike. - Voronovickij, M.M
Model zmiešaného hospodárstva pre prechodné obdobie k dosiahnutiu rovnovážneho trhového hospodárstva. Plánovitá a trhová časť sféry výroby. Cieľom plánovitej časti systému je oslabenie rastu a kolísania cien.