Haushaltsaufstellung und -ausführung in der Verwaltung der Länder. - Watzka, B.
Základy tvorby rozpočtu pozostávajú z princípov: ročného vyhodnotenia, splatnosti, celkového pokrytia, brutto princípu, vecnej špecializácie. Možnosti prenosu ušetrených prostriedkov z jedného roku do druhého. Vecná špecializácia umožňuje krytie prekročených rozpočtových prostriedkov z inej položky.