Capital income taxation in a growing open economy. - Nielsen, S.B
Dynamické makroekonomické účinky rôznych foriem zdanenia príjmu z kapitálu v modeli malej otvorenej ekonomiky s dokonalou mobilitou finančného kapitálu a optimalizáciou medzi obdobiami u domácností a firiem. Zavedenie nízkej podnikovej dane z príjmu dlhodobo neovplyvní spotrebu, ale povedie k výmene akcií v balíku cenných papierov domácností za zahraničné finančné aktíva.