Ekologické daně v ČSFR. - Ježek, Petr
Ekologická daň ako súčasť ekologickej politiky vyspelých krajín. Možnosti použitia ekologickej dane ako ekoregulatívu v ČSFR. Objekt ekologického zdanenia. Kombinovaný efekt ekologickej dane (ekologický, fiskálny a funkčný). Ekologická daň a miestne preferencie. Interval správneho výberu sadzby dane. Očakávaný vývoj zdanenia.