Ruszyc kurs zlotego do dolara? - Plowiec, U.
Poľskí vývozcovia žiadajú zvýšiť kurz poľského zlotého, čiže devalvovať ho. Vývoj kurzu zlotého k doláru. Poľský vývoz do západných krajín v roku 1990. Rast dovozu zo západných krajín. Pokles efektívnosti výroby. Príčiny kurzu zlotého k doláru nie je iba vecou poľského vývozu, lež celého hospodárstva.