Ekonomika na poroge rynka. - Kiričenko, V.
Deficit štátneho rozpočtu ZSSR, rast finančných zdrojov podnikov a zvyšovanie peňažných príjmov obyvateľstva. Dynamika sociálno-ekonomického rozvoja. Rozvoj jednotlivých odvetví priemyslu a poľnohospodárstva a jeho problémy. Pokles objemu investícií so sociálnym zameraním. Rast stupňa opotrebovanosti strojov a zariadení.