Las Américas en un mundo nuevo.
Ustavenie Interamerického dialógu v r. 1982 ako nevládnej organizácie sprostredkujúcej občiansku komunikáciu medzi USA, Kanadou a krajinami Latinskej Ameriky a Karibiku. Organizácia vypracováva analýzy a návrhy na riešenie základných problémov západnej pologule. Text správy o činnosti organizácie za r. 1990. Vplyv zmien v ZSSR a východnej Európe na Latinskú Ameriku. Ekonomické výhľady pre LA. Ekologické problémy.