Československo ve světové ekonomice.
Vysoká závislosť rozvoja česko-slovenskej ekonomiky na zahraničnej ekonomike. Najdôležitejšie aktuálne problémy rozvoja česko-slovenskej ekonomiky, najvýznamnejšie prekážky, ich príčiny a ich dôsledky.